متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1403/06/13
  • - تعداد بازدید: 159
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

رژیم غذایی ضد التهابی چیست؟

 التهاب، راهی برای محافظت از بدن در برابر عفونت، بیماری یا آسیب به حساب می آید. با این حال، التهاب مزمن مضر بوده، چرا که به تدریج به سلول ها، بافت ها و اندام های سالم آسیب می رساند. این امر خطر ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت، بیماری قلبی، کبد چرب و سرطان را افزایش می دهد.

رژیم غذایی ضد التهابی یکی از مواردی است که می تواند التهاب را در بدن کاهش داده و سلامتی کلی فرد را بهبود بخشد. رژیم غذایی ضد التهابی معمولاً مبتنی بر غذاهای غنی از مواد مغذی است که حاوی آنتی اکسیدان می باشد. این رژیم از طریق کاهش سطح رادیکال‌های آزاد، که مولکول‌های واکنشگری هستند، عمل می‌کند.

برخی از مواد غذایی ضد التهابی که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید، عبارتند از:

• سبزیجات مانند کلم بروکلی، فلفل دلمه ای، کلم، گل کلم و پیاز

• میوه‌ها به‌ویژه میوه‌هایی با رنگ‌های تیره مانند بلوبری، انار، انگور بنفش، گیلاس، مرکبات، گوجه فرنگی و توت ها

• میوه های حاوی چربی، مانند آووکادو و زیتون

• چربی های سالم مانند روغن زیتون و روغن آووکادو

• ماهی های چرب مانند سالمون، ساردین، شاه ماهی، ماهی خال مخالی و آنچوی

• آجیل مانند بادام و سایر مغزها

• چای سیاه و چای سبز

• ادویه جات و گیاهانی مانند زردچوبه، شنبلیله، دارچین، سیر، زنجبیل، رزماری، پونه کوهی، زیره، نعناع، میخک، گشنیز، جوز هندی، پودر فلفل قرمز، رازیانه، زعفران، فلفل سیاه، جعفری، مریم گلی، شوید، برگ بو و ریحان

به علاوه در رژیم غذایی ضد التهابی باید تعادل مناسبی از دریافت پروتئین، کربوهیدرات و چربی در هر وعده غذایی فراهم شده و نیاز بدن به ریزمغذی ها، فیبر و آب تأمین گردد.

 از طرفی برخی عادات غذایی ممکن است باعث افزایش التهاب در بدن شوند، مانند مصرف مقادیر زیاد شکر و شربت ذرت با فروکتوز بالا، کربوهیدرات های تصفیه شده و الکل. از مصرف چربی های هیدروژنه، چربی های ترانس و بسیاری از مارگارین ها نیز باید اجتناب گردد.

در رژیم غذایی ضدالتهابی دریافت حداقلی موارد زیر را در نظر بگیرید:

• نوشیدنی های شیرین مانند نوشیدنی های شیرین شده با شکر، نوشابه گازدار و آب میوه

• کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید و ماکارونی سفید

• دسرها مانند کیک، بستنی، کلوچه و آب نبات

• گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده مانند هات داگ و سوسیس

• میان وعده های فرآوری شده از جمله کراکر، چیپس، و چوب شور

• برخی روغن ها مانند روغن گلرنگ، آفتابگردان، سویا و ذرت/ف.نوروزی فرد

 

دکتر «مهسا مؤذن» دکترای تخصصی تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 107328
کلیدواژه